Windows 7 Windows 7 Testen spanning interne batterij

aspaan

Bekend gezicht
Lid geworden
10 jul 2016
Berichten
165
Waarderingsscore
4
Punten
18
Hallo,
Ik ben op zoek naar een stukje software, om de batterij-spanning te kunnen uitlezen van de interne batterij, die in de laptop zit.
Ik bedoel niet de batterij die wordt gebruikt voor het systeem maar die kleine knoop-cel batterij
Is iemand bekend, hoe ik de spanning daarvan toonbaar kan maken?
(Ik dacht wellicht met bv: Aida64-software of zo? of is er een betere manier daarvoor
Alvast bedankt
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
25.824
Waarderingsscore
493
Punten
83
Staat erbij.
 

Veng

Elite lid
Lid geworden
27 nov 2012
Berichten
5.970
Waarderingsscore
65
Punten
48
@Lange Pier: Geldt dat ook voor een desktop want ik zie hem niet staan? Ik heb wel de laatste versie (1.43.0) Of moet je dan de Pro versie hebben?
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
25.824
Waarderingsscore
493
Punten
83
Staat bij 3VCC in de bovenste kolom bij moederbord en voltages, dient er wel een sensor om het mobo voor op te zitten wat niet altijd het geval is.
 

Veng

Elite lid
Lid geworden
27 nov 2012
Berichten
5.970
Waarderingsscore
65
Punten
48
Vbat staat er niet bij, 3VCC staat er wel bij: 3.3344V. Ik dacht dat dat wat hoog was voor een Li. knoopcel
(Asus P8P67-M-PRO I7-2600K)
 
Laatst bewerkt:

aspaan

Bekend gezicht
Lid geworden
10 jul 2016
Berichten
165
Waarderingsscore
4
Punten
18
Ik kan het helaas niet vinden, zie bijlage.
Kennelijk heeft mijn laptop (Sony Vaio, Model VPCF1, hier geen sensor voor aanwezig.
Wellicht heeft iemand ergens instructies, hoe ik van mijn VPCF1 Laptop de CMOS-batterij kan vervangen?
 

Bijlagen

  • HwMonitor.doc
    171,5 KB · Weergaven: 3

fredjeh

Enthousiast
Lid geworden
4 apr 2013
Berichten
2.856
Waarderingsscore
25
Punten
48
Locatie
West-Vlaanderen (België)
Kijk naar dit filmpje, je zult de onderkant er moeten afhalen, na ongeveer 7 min zie je het moederbord en zie je de knoopcel zitten, veel succes.
 

aspaan

Bekend gezicht
Lid geworden
10 jul 2016
Berichten
165
Waarderingsscore
4
Punten
18
Fredjeh,

Bedankt, ik vind dit een geweldige video, met instructies, bedankt nogmaals!
 

Veng

Elite lid
Lid geworden
27 nov 2012
Berichten
5.970
Waarderingsscore
65
Punten
48
Let wl op alle schroefjes. Wat ik zelf eens ervoer met een Asus was dat de schroefjes wel veel op elkaar leken maar toch niet hetzelfde waren. Promt gebruikte ik een verkeerd schroefje waardoor ik de zetting beschadigde. De verschillen waren ook maar heel klein.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
25.824
Waarderingsscore
493
Punten
83
Multimeter erbij en stond de tijd niet meer goed ofzo?
Dus waarom een wissel?
 

aspaan

Bekend gezicht
Lid geworden
10 jul 2016
Berichten
165
Waarderingsscore
4
Punten
18
Lange Pier,

Ik zag dat de systeem-tijd precies 1 uur achter liep, de datum was nog wel juist
Ook de tijdzone staat wel ook op: UTC + 01.00
Dus ik dacht dat de Cmos-batterij spanning niet meer goed was omdat de tijd 1 uur achter liep
Handmatig de tijd aanpassen heb ik gedaan em nu loopt de klok, sinds gisteren weer goed.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan