Windows 98 erg sloom

Remmy

Tick Tock, Cheater
Lid geworden
19 feb 2008
Berichten
9.291
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Zuid-Holland
Als je een CD van XP of Vista of 7 hebt, kun je het beste een schone installatie doen, geen upgrade.
Dus heel Windows 98 eraf, dan de Windows Setup de schijf laten formatteren, en vervolgens Windows XP/Vista/7 erop zetten.

Succes. ;)
 
TS
TS
kevinb34

kevinb34

Gevestigd lid
Lid geworden
13 mrt 2010
Berichten
261
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Finsterwolde
oke bedankt voor de tip
 

Naxiz

Android freak
Lid geworden
18 apr 2009
Berichten
19.551
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Assen, NL
Ja, want alle onderdelen zijn goed (Quad core, 20 GB HD, 1024 MB RAM)
Precies goed voor een soepel lopende XP!
Alleen die videokaart, als je alle grafische troep uitzet moet dat ook lukken!

@ Remmy
Ik zou geen Windows Vista op dit ding zetten, en ook geen 7 wegens de grafische interface, en de hogere eisen (ik weet het, minimaal 1GB, maar 2 GB wordt aangeraden)
Verder, als je Windows 7 hier op gaat installeren is je halve schijf weg :p

@ kevinb34
Windows XP is ook beter beveiligd dan Windows 98, want Windows 98 krijgt al een paar jaar geen beveiligins updates meer, en dan wordt het wel heel makkelijk voor hackers!

@ kevinb34
Windows XP is ook gewoon beter dan Windows 98, want Windows 98 krijgt al een paar jaar geen updates meer, en dan wordt het wel heel makkelijk voor hackers!
 
TS
TS
kevinb34

kevinb34

Gevestigd lid
Lid geworden
13 mrt 2010
Berichten
261
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Finsterwolde
ja heb een mooie videokart gevonden ook goedkoop


ATI Radeon HD 4670
 

Naxiz

Android freak
Lid geworden
18 apr 2009
Berichten
19.551
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Assen, NL
Dat is goed genoeg voor Windows XP ;)
Kijk wel of `ie de goede aansluiting heeft!

Speel je trouwens zware spellen?
En gebruik je onboard video?
 
A

Abraham54

Gast
En inderdaad, laat XP de systeempartitie formateren in NTFS, want XP genstalleerd op FAT32 draait wel, maar is niet zo stabiel als op NTFS!
En maak de systeempartie ook groot gennoeg.
 
TS
TS
kevinb34

kevinb34

Gevestigd lid
Lid geworden
13 mrt 2010
Berichten
261
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Finsterwolde
ik heb ook nog een hardeschijf van 500 GB gevonden
 

Naxiz

Android freak
Lid geworden
18 apr 2009
Berichten
19.551
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Assen, NL
Zet die er dan ook in!
Dan kan je ongeveer 100 GB gebruiken voor de systeempartitie (swapfile, Windows enz.) en de rest voor programma`s en data
 
TS
TS
kevinb34

kevinb34

Gevestigd lid
Lid geworden
13 mrt 2010
Berichten
261
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Finsterwolde
hij is nu aan het installeren
 

Naxiz

Android freak
Lid geworden
18 apr 2009
Berichten
19.551
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Assen, NL
Windows XP?
En heb je de ATI Radeon HD 4670 en de HD van 500 GB er in zitten?
Maak dus 1 partitie van 100 GB (= 102400 MB) en een partitie van 400 GB (= De rest)
Installeer Windows op partitie 1
 
TS
TS
kevinb34

kevinb34

Gevestigd lid
Lid geworden
13 mrt 2010
Berichten
261
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Finsterwolde
nee de videokaart heeft 1024 mb en niet 500 GB
 

Naxiz

Android freak
Lid geworden
18 apr 2009
Berichten
19.551
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Assen, NL
Ja, dat weet ik, maar je had toch ook nog een Harde Schijf van 500 GB?
Heb je die er ook in gedaan?
Extra ruimte is wel handig, want met een compleet upgedate Windows XP met Office zit je schijg bijna vol!
 
TS
TS
kevinb34

kevinb34

Gevestigd lid
Lid geworden
13 mrt 2010
Berichten
261
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Finsterwolde
heb ik gedaan dit zijn nu de prestaties:

Amd penthom 4X quad core
ATI Radeon 1 GB
500 GB HD
4 GB ram

het is me opgevallen dat de werkgeheugen 4 GB heeft:agree:
--- automatische edit ---
tijdens het installeren krijg ik een melding dat er een conflickt is met een ander IP Adress wat houdt dat in?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Remmy

Tick Tock, Cheater
Lid geworden
19 feb 2008
Berichten
9.291
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Zuid-Holland
Dan is het logisch dat Windows 98 niet draaide :)
 

Naxiz

Android freak
Lid geworden
18 apr 2009
Berichten
19.551
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Assen, NL
Met dat systeem kan je ook Windows 7 draaien!
Maar goed, XP zal ook heel goed lopen
Heb alle schijven geformatteerd?
 
TS
TS
kevinb34

kevinb34

Gevestigd lid
Lid geworden
13 mrt 2010
Berichten
261
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Finsterwolde
ja maar ik heb ook geen behoefte aan windows 7
--- automatische edit ---
windows xp is klaar ik heb Windows XP sservice pack 2
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Naxiz

Android freak
Lid geworden
18 apr 2009
Berichten
19.551
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Assen, NL
Oh, ja bij een installatie van Windows alle kabels eruit, vooral internet!
Anders heb je de kans dat je al een virus binnenhaalt tijdens (of vlak na) de installatie van Windows
Dus:

1. Haal alle kabels uit de computer (behalve muis, toetsenbord en beeld)

2. Installeer Windows

3. Verwijder de partities (maak eerst een back-up van bestanden die je wilt behouden)

4. Maak 1 partitie van 102400 MB, en een partitie van de ruimte die nog over is

5. Ga verder met de installatie

6. Installeer een virusscanner

7. Sluit internet aan

8. Update je computer

9. Installeer je eigen programma`s

Succes :)
Als je internet er nog in hebt, terwijl je installeerd, opnieuw beginnen met stap 1!
 

Remmy

Tick Tock, Cheater
Lid geworden
19 feb 2008
Berichten
9.291
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Zuid-Holland
Installeer dan alle updates die voor Service Pack 3 uitgebracht zijn, en installeer daarna Service Pack 3!

Ben je daarmee klaar, installeer dan de overige updates, en vergeet de Update voor Meerkerns Processors niet!
 
TS
TS
kevinb34

kevinb34

Gevestigd lid
Lid geworden
13 mrt 2010
Berichten
261
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Finsterwolde
bedankt ik ben een nieuwe discussie gestart want nu heb ik een ander probleem hij staat bij XP
 

Naxiz

Android freak
Lid geworden
18 apr 2009
Berichten
19.551
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
Assen, NL
De discussie:
icon4.gif
Fout in Windows XP

Maar die is al opgelost!
Heb je Windows nu ginstalleer zonder internet te hebben aangesloten?
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan